۳ ـ کارایی نیروی انسانی در اداره کل پست استان گیلان بعد از خصوصی سازی افزایش یافته بنا براین فرضیه سوم تحقیق نیز پذیرفته شده است .
۴ ـ بر اساس مقدار ۲ X محاسبه شده با درجه آزادی ۳ می توان ادعا نمود میزان رضایتمندی در واحد های خصوصی بیشتر از واحد های دولتی است بنا براین فرضیه چهارم تحقیق نیز پذیرفته می گردد .
۲-۶۵ مدل مفهومی تحقیق
چهار چوب نظری یک الگوی مفهومی است مبنی برروابط تئوریک میان شماری از عواملی که در مورد مساله پژوهش بااهمیت تشخیص داده شده اند این نظریه بابررسی سوابق پژوهشی در قلمرو مساله به گونه ای منطقی جریان پیدا می کند .همانگونه که درنمودارمشخص شده متغیرهای میزان سرعت ارائه خدمت،میزان سهولت انجام خدمات، میزان کیفیت پاسخگویی کارکنان، میزان تکریم ارباب رجوع ومیزان رعایت نظم ،آراستگی فردی ومحیط کار به عنوان ابعاد سنجش رضایت مراجعین یا متغیر مستقل تحقیق درنظرگرفته شده است ورضایت ارباب رجوع که بعنوان متغیر وابسته در سطح شعب مادر وکارگزاریهای تامین اجتماعی استان گیلان سنجش می شود درنظرگرفته شده است.
۳-۱ مقدمه
به طور کلی یک تحقیق می تواند در ابتدا در پی طرح مشکل یا مسأله ای باشد. مشکل و مسأله سؤالات زیادی را در ذهن محقق ایجاد می کند و در برخی مواقع موجب پیدایش فرضیاتی می شود. در این حالت پژوهشگر با جمع آوری اطلاعات و آمار مورد نیاز و تجزیه و تحلیل آنها به پاسخ سؤالات پژوهشی و تأیید و یا رد فرضیات مطرح شده، می پردازد. مباحث مطرح شده در این فصل عبارتند از روش تحقیق، جامعه و نمونه آماری، روش ها و ابزار جمع آوری اطلاعات و همین طور روش تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات.
۳-۲ روش تحقیق
این تحقیق بر اساس طرح تحقیق از نوع توصیفی، مقایسه ای و براساس هدف، از نوع کاربردی می باشد. اجرای تحقیق توصیفی می تواند برای شناخت بیشتر شرایط موجود یا یاری دادن به فرایند تصمیم گیری باشد.
۳-۳ جامعه و نمونه ی آماری
این تحقیق دارای دو جامعه آماری می باشد که عبارتند از: کلیه مراجعه کنندگان کارگزاری ها و شعب سازمان تامین اجتماعی در سطح استان گیلان که دارای کارگزاری می باشند(انزلی،لاهیجان وشعب ۱و۲رشت) که درمدت پخش پرسشنامه مراجعه داشته اند. تعداد نمونه با توجه به فرمول ذیل مشخص می گردد.
n= حجم نمونه
= اندازه ی متغیر وابسته مطابق توزیع نرمال استاندارد با سطح عدم اطمینان پنج درصد
میزان خطای بر آورد = ۵/۰ = بر آورد نسبت صفت
به این ترتیب برای هرکدام از دوجامعه آماری حداقل ۳۸۴ نفر نمونه کفایت می کند.
۳-۴ روش جمع آوری داده ها
روش گرد آوری داده ها میدانی می باشد.
۳-۵ ابزار جمع آوری داده ها
یکی از ابزارهای رایج برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه می باشد. در تحقیق حاضر برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است.پرسشنامه ای که جهت این تحقیق طراحی گردیده است، حاصل مطالعات کتابخانه ای و کمک و راهنمایی اساتید متخصص می باشد.ضمنابا توجه به داشتن دوجامعه و بدلیل اهمیت پاسخهای دریافتی جهت تجزیه وتحلیل دقیق اطلاعات برای محقق درکارگزاریها وشعب بطور مجزا در بالای پرسش نامه کلمه مربوط به کارگزاری یا شعبه درج گردید.
۳-۶ روایی و پایایی ابزار اندازه گیری
پیش از اطمینان نهایی به ابزارهای اندازه گیری و به کارگیری آنها در مرحله اصلی جمع آوری
داده ها، ضرورت دارد که پژوهشگر از طریق علمی، اطمینان لازم را نسبت به روابودن به کارگیری ابزار مورد نظر و پایا بودن آن پیدا کند، در واقع روایی و پایایی ویژگی هایی هستند که هر ابزار سنجشی از جمله پرسشنامه باید دارا باشد.
۳-۶-۱ روایی
برای سنجش روایی پرسشنامه از روش روایی محتوایی به طریق دلفی استفاده شده است.
۳-۶-۲ پایایی
آنچه در این تحقیق جهت محاسبه ضریب پایایی استفاده شده است استفاده از ضریب آلفای کرنباخ می باشد.چرا که تقریبا” در همه موارد، آلفای کرنباخ را می توان شاخص کاملا” مناسب برای اعتبار و هماهنگی درونی به کار برد (سکاران،۱۳۸۱،۲۲۹).
از همین رو با بهره گرفتن از نرم افزار spss به محاسبه این مقدار پرداخته شده است.فرمول استفاده شده به شکل زیر می باشد.(نگهبان ومستجابی،۱۳۸۴،ص۷۲)
که در آن:
تعدادسوالات آزمون واریانس سوال i ام واریانس کل آزمون
پایایی سؤالات مطرح شده برای اندازه گیری هر متغیر بااستفاده از ضریب آلفای کرانباخ به قرار جداول زیر بوده است.
جدول۳-۱) آلفای کرونباخ متغیر ها
متغیر | آلفای کرونباخ |
سهولت | ۸/۸۱درصد |
سرعت | ۴/۸۳درصد |
کیفیت پاسخگوئی | ۲/۸۹درصد |
تکریم | ۵/۸۶درصد |
آلفای کل سوالات | ۹۵درصد |