۲۰۰۵
عبدالرحمان احمد و راجاتیوا
مهارت ،اطلاعات ،سرمایه و درک
بیشترین مشکلات برای کاربران نداشتن مهارت، اطلاعات، سرمایه، درک، زیرساخت ضعیف و فقر مالی بیان شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۲۰۰۵
هونگ تان
مهارت،سطح سواد،عوامل اجتماعی
روستاییانی که کامپیوتر داشتند،فاقد مهار تهای لازم برای بکارگیری آن بوده اند. کلاً روستائیان نشان داده اند که بیشتر تمایل به معاملات و مبادلات رو در رو دارند.
۲۰۰۶
شیری
نوع استراتژی،فناوری اطلاعات،توسعه اقتصادی ،تولیدات و خدمات فناوری
نتایج این تحقیق نشان می دهد که رابطه بین نوع استراتژی فناوری اطلاعات و ارتباطات و تاثیر آن بر توسعه اقتصادی کشورها را بررسی می کند و از میان انواع استراتژی های این فناوری به نقش استراتژی «استفاده داخلی فناوری اطلاعات و ارتباطات» تاکید زیادی دارد و نشان می دهد که اهمیت آن در توسعه اقتصادی بیشتر از استراتژی «صادرات تولیدات و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات» است .
فصل سوم
روش اجرای تحقیق
در این فصل به بررسی روش تحقیق،مراحل انجام تحقیق،جامعه آماری تحقیق،ابزار گرد آوری اطلاعات،روش تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته خواهدشد.
۳-۱ مقدمه
هدف از هر نوع بررسی و تحقیق علمی کشف حقیقت است. حقیقت نیز بر پایه کاوش و تجسس و کشف عوامل منطقی مربوط به خصوصیات اجزا، موضوع تحقیق قرار دارد. منظور از روش تحقیق علمی، پیروی از رویه منظم و سیستماتیکی است که در جریان استفاده از روشهای آماری و مرتبط ساختن عوامل موضوع تحقیق باید رعایت گردد. در واقع روش تحقیق علمی، شامل اندازهگیری و ارزیابی و مقایسه عوامل بر اساس اصول و موازین پذیرفته شده از طرف دانشمندان، برای حل مشکلات و مسائل بوده و مستلزم قدرت اندیشه و ظرفیت تعمق، تشخیص، قضاوت و ابتکار است (کیقبادی و ستاری،۱۳۵۴،۲۰)۱٫
در این فصل مراحل انجام تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد. روش تحقیق، ویژگی های تحقیق، فرضیه های تحقیق، جامعه مطالعاتی، نحوه جمع آوری داده های مربوط به متغیرهای تحقیق و چگونگی تجزیه و تحلیل این اطلاعات نیز در این فصل مورد توجه قرار گرفته است.
۳-۲ روش تحقیق
دشوارترین گام در فرایند تحقیق، مشخص کردن مسأله مورد مطالعه است. نخست آنکه درباره یک چیز، یک مانع یا یک موقعیت مبهم تردید وجود دارد، تردیدی که نیازمند تعیین است.در هر تحقیق ابتدا باید نوع، ماهیت، اهداف تحقیق و دامنه آن معین شود تا بتوان با بهره گرفتن از قواعد و ابزار و از راه های معتبر به واقعیت ها دست یافت (سرمد و همکاران،۱۳۸۱،۱۷۰) .
این تحقیق از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی است .هدف تحقیق کاربردی، توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. این تحقیق به مدیران ،محققان و افزایش فهم استفاده کنندگان ،دست اندرکاران توسعه و واگذاری دفاتر الکترونیک و روستاییان،دفاتر پیشخوان و دفاتر iCT روستایی کمک می کند تا نتایج عملکرد خود را مورد ارزیابی قراردهندو نقاط قوت و ضعف خود را پیدا کنند و جهت آینده برنامه ریزی کنند. هم چنین تحقیق حاضر، از نظر روش و ماهیت از نوع تحقیق توصیفی است. در این تحقیق هدف، تعیین میزان هماهنگی تغییرات متغیر هاست.
به طور کلی هدف این تحقیقات توسعه و بهبود روشها، ابزارها، کالاها یا ساختارهاست (حافظ نیا، ۱۳۸۷، ۵۳) . و از نظر طبقه بندی بر مبنای روش و ماهیت از نوع تحقیقات همبستگی بوده زیرا ضریب همبستگی شاخص دقیقی است که میزان ارتباط بین دو متغیر را مشخص می کند و در اینجا ما به دنبال ارتباط بین متغیر های مستقل و وابسته هستیم که در این تحقیق جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه بهره برده شده است لذا در این تحقیق فن تحقیق پرسشنامه ای،به عنوان مناسبترین روش توصیه و مبنای کار قرار داده شده است. و برای مستند سازی نتایج تجزیه و تحلیل آماری و ارائه راه حل های نهایی ،محقق از شیوه آماری با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS ۱ اقدام به تجزیه و تحلیل سوالات و فرضیات نموده است .
۳-۳٫مراحل انجام تحقیق
پس از بیان موضوع، کلیات تحقیق، اهمیت آن، مبانی نظری و پیشینه و مروری بر ادبیات علمی موجود در فصول قبلی، با گردآوری داده ها و اطلاعات متغیرهای مورد بررسی تحقیق در بازه زمانی موردنظر و با بهره گرفتن از نرم افزارهای آماری رایانه ای، اقدام به تجزیه و تحلیل داده ها و در نهایت نتیجه گیری خواهد شد.
۳-۴٫مدل مفهومی تحقیق
متغیرهای مستقل:
عوامل موثر بر توسعه خدمات دولت الکترونیک
اولویت عوامل موثر بر توسعه خدمات دولت الکترونیک
راهکارهای توسعه خدمات دولت الکترونیک
ï
متغیر وابسته :
میزان استفاده کاربران روستایی