۳-۱۶-آزمون مانایی(ایستایی) متغیرها
سری زمانی[۷۳]، یکی از مهمترین داده های آماری مورد استفاده در تجزیه تحلیل تجربی است. در پژوهشها همواره چنین فرض شده که سری زمانی مانا[۷۴] است و اگر این حالت وجود نداشته باشد، آزمونهای آماری متعارفی که اساس آنها بر پایه t،F و آزمونهای مشابه بنا شده است، مورد تردید قرار می گیرد. از طرفی اگر متغیرهای سری زمانی مانا نباشد ممکن است مشکلی به نام رگرسیون کاذب بروز کند. در این گونه رگرسیونها، در عین حالی که ممکن است هیچ رابطه معنی داری بین متغیرهای الگو وجود نداشته باشد، ضریب تعیین تعدیل شده( R2) بدست آمده آن ممکن است بسیار بالا باشد و موجب شود که محقق به استنباطهای غلطی
در مورد میزان ارتباط بین متغیرها کشانیده شود. از این رو در ادامه به بررسی مانایی متغیرها پرداخته می شود.
۳-۱۷آزمون ریشه واحد
آزمون ریشه واحد، یکی از معمول ترین آزمونهایی است که امروزه برای تشخیص مانایی یک فرایند سری زمانی مورد استفاده قرار می گیرد. اساس آزمون ریشه واحد بر این منطق استوار است که وقتی در یک فرایند خود رگرسیونی درجه اول ۱p= باشد (yt = pyt-1 + ut)، در آن صورت سری زمانی yt نامانا است. بنابراین اگر به روش حداقل مربعات معمولی، ضریب p معادله فوق برآورده شود و برابر با یک بودن آن مورد آزمون قرار گیرد، می توان مانایی یا نامانایی یک فرایند سری زمانی را به اثبات رساند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
آزمون های متعددی در راستای بررسی ریشه واحد در الگوهای پانل عنوان شده است. از جمله آن ها می توان به آزمون های ، لیون، لین و چاو(۲۰۰۲)[۷۵] ، بریتونگ(۲۰۰۰)[۷۶] ، ایم ، پسران و شین(۲۰۰۳)[۷۷] ، آزمون دیکی فولر تعمیم یافته[۷۸] و ازمون فیلیپس پرون[۷۹] ، (مادالا و وو(۱۹۹۹) و چاو(۲۰۰۱)) و هادری (۲۰۰۰)[۸۰]) اشاره کرد.که در این پژوهش از آزمون لیون ، لین وچاو و ایم و پسران برای بررسی پایایی متغیرهای پژوهش استفاده کردیم.
۳-۱۸-آزمون هم انباشتگی کائو
این آزمون به منظور بررسی مانایی بلند مدت متغیرهای نامانا انجام می گیرد فرض صفر آزمون مبین عدم وجود مانایی بلند مدت و فرض یک مبین وجود مانایی بلند مدت متغیرهای ناماناست. در صورت وجود مانایی بلند مدت با متغیر همانند سایر متغیر های مانا برخورد می گردد.
بطور مختصر فرایند آزمون پانل دیتا به صورت زیر ارائه شده است(تشریح بیشتر نمودار (۳-۱)
۱- انجام آزمون مانایی متغیرها با بهره گرفتن از Eviews
۲- انجام آزمون هم انباشتگی کائو برای بررسی ارتباط بلند مدت کل متغیرهای هر مدل با بهره گرفتن از Eviews
۳- انجام آزمون F لیمر(چاو) برای بررسی کاربرد روش ترکیبی یا تلفیقی جهت آزمون فرضیه ها با بهره گرفتن از Eviews
۴-انجام آزمون هاسمن برای بررسی استفاده از الگوی اثرات ثابت یا تصادفی با بهره گرفتن از Eviews
۵- انجام آزمون خود همبستگی به منظور بررسی خود همبستگی مدل های پژوهش با بهره گرفتن از STATA
۶- انجام آزمون ناهمسانی واریانس ها به منظور گزینش روش OLS یا EGLS با بهره گرفتن از STATA
۷- انجام آزمون OLS یا EGLS برای آزمون نهایی فرضیه ها با بهره گرفتن از Eviews
فصل چهارم
تجزیه وتحلیل اطلاعات
۴-۱-مقدمه
در پژوهشهای علمی، تجزیه وتحلیل دادههای آماری جمع آوری شده از نمونههای آماری، مرحله مهمی از تحقیق تلقی میشودزیرا محقق در این مرحله به نتیجه نهایی خواهد رسید. یعنی با بهره گرفتن از یک روش تحقیق، دادهها تجزیه و تحلیل، فرضیه ها آزمون و نهایتاً نتیجهگیری نهایی انجام خواهد شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از روشهای آمار توصیفی، آمار استنباطی و همچنین رسم جداول استفاده شده است. استفاده از آمار توصیفی با هدف تلخیص اطلاعات جمع آوری شده و شناخت بیشتر جامعه مورد بررسی صورت پذیرفته است زیرا هدف آمار توصیفی، توصیف، استخراج نکات اساسی و ترکیب اطلاعات به کمک زبان اعداد است. هدف آمار استنباطی به طور کلی انجام استنباط درباره پارامترهای جامعه از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در دادههای نمونه و همچنین سنجش عدم اطمینانی است که در این استنباطها وجود دارد. در این فصل تجزیه تحلیل اطلاعات پژوهش با جمع آوری، تلخیص، پردازش و آزمون فرضیات انجام شده است. که در آن درصدد بررسی تاثیر مساله نمایندگی جریان وجوه نقد آزادبر محتوی اطلاعاتی سود و ارزش دفتری هر سهم بوده ایم.ابتدا مانایی متغیرهای پژوهش را با بهره گرفتن از روش لیون، لین و چوی و ایم وپسران بررسی کردیم و سپس از آزمون هم انباشتگی کائو به منظور بررسی مانایی بلندمدت متغیرهای نامانا استفاده کردیم. در ادامه ناهمسانی و خود همبستگی فرضیه های پژوهش را با بهره گرفتن از برنامه STATAانجام دادیم و در ادامه با بهره گرفتن از آزمون F لیمر POOLEDوPANELبودن فرضیه ها را آزمون کردیم و در نهایت با بهره گرفتن از روش حداقل مربعات تعمیم یافته تخمینی اقدام به آزمون نهایی فرضیه ها نمودیم. در این فصل، اطلاعات مربوط به ۱۰۴ شرکت که نمونه آماری ما را تشکیل دادهاند در دوره زمانی ۱۳۹۱-۱۳۸۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند تا ارتباط بین متغیرها برای آزمون فرضیه های تحقیق بررسی شود. دادههای جمع آوری شده با بهره گرفتن از نرمافزار Excel محاسبه و با نرمافزارهای E-viewsو STATAمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاندو برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش داده های تلفیقی(تکنیک پانل دیتا) استفاده کردهایم.
۴-۲- آزمون فرضیه های پژوهش در حالت تلفیقی
قبل از آزمون فرضیه ها، فرایند آماری زیر بهمنظور تجزیه و تحلیل صورت پذیرفته است
۱- ارائه آمار توصیفی مرتبط با متغیرهای پژوهش
۲- انجام آزمون مانایی متغیرها با بهره گرفتن از روش لیون ، لین و چوی و ایم وپسران
۳- انجام آزمون هم انباشتگی کائو برای بررسی ارتباط بلند مدت کل متغیرهای هر مدل
۴- انجام آزمون ناهمسانی واریانس ها به منظور گزینش روش OLS یا EGLS
۵- انجام آزمون خود همبستگی به منظور بررسی خود همبستگی مدل های پژوهش
۶- انجام آزمون F لیمر(چاو) برای بررسی کاربرد روش ترکیبی یا تلفیقی جهت آزمون فرضیه ها
۷- انجام آزمون هاسمن برای بررسی استفاده از الگوی اثرات ثابت یا تصادفی(در صورت پنل بودن مدل)
۸- انجام آزمون OLS یا EGLS برای آزمون نهایی فرضیه ها
۴-۲-۱- آمار توصیفی
جدول(۱-۴) نشاندهنده آمار توصیفی متغیرهای پژوهش می باشد که به تفکیک در سه پنل طبقه بندی شده اند. پنل A نشان دهنده آمارتوصیفی کل نمونه(شامل ۱۰۴ شرکت) و پنل B نشان دهنده آمار توصیفی شرکتهای دارای مشکل نمایندگی جریان وجه نقد آزاد(شامل ۸۴ شرکت) و پنل C آمار توصیفی شرکتهای که فاقد چنین مشکلی هستند (شامل ۲۰ شرکت) را نشان می دهد.
جدول ۴-۱: آمار توصیفی متغیرهای پژوهش
پنل A: نمونه کامل شامل ۱۰۴ شرکت | |||||
FCF | PBR | BV | EARN | P |