اکتشاف و فهم
توصیف
تاریخی،شیوههای ترکیبی،اقدام پژوهی، مطالعه موردی
ساخت اجتماعی، تئوری داده بنیاد
استراتژیهای:
تجربی، همبستگی، پیمایش
آزمایشگاهی
میدانی
کتابخانه
(داناییفرد و همکاران،۱۳۹۰)
با توجه به پیاز تحقیق آمده در بالا به طور کلی میتوان گفت که پارادایم حاکم بر تحقیق پارادایم اثباتگرایی است.
در توضیح روش به کار گرفته شده باید گفت که به لحاظ رویکردی این روش دارای رویکرد استقرایی و نوع پژوهش، کمی است. از سوی دیگر محیط آن نیز ترکیبی از محیط کتابخانه و میدانی است. استراتژی پژوهش با توجه به اهداف و مقاصد، پیمایشی است. ماهیت آن از نوع توصیفی است و در نهایت شیوهی گردآوری دادهها از طریق پرسشنامه است و سرانجام روش مورد نظر پژوهشگر در تحلیل دادهها، استفاده از نرمافزار SPSS است.
فرضیههای تحقیق:
عوامل ظهور و بروز فساد شامل عوامل مالی، فساد در تصمیمگیری و … از رتبهی یکسان برخوردار است.
عوامل پدید آمدن سلامت اداری شامل شفافیت، پاسخگویی و… از رتبهی یکسان برخوردار است.
میان نمرات در بعد فساد حاصل از تجربه و ادراک پرسششوندگان تفاوت معناداری وجود دارد.
میان نمرات در بعد سلامت حاصل از تجربه و ادراک پرسششوندگان تفاوت معناداری وجود دارد.
میان نمرات فساد اداری حاصل از گروه پرسششوندگان یعنی کارکنان، اربابرجوع، شهروندان و خبرگان تفاوت معناداری وجود دارد.
میان نمرات سلامت اداری حاصل از گروه پرسششوندگان یعنی کارکنان، اربابرجوع، شهروندان و خبرگان تفاوت معناداری وجود دارد.
در بیان این فرضیات مدل مفهومی زیر مورد توجه بوده است:
جامعهی آماری:
با توجه به روش مورد نظر در سنجش، جامعهی آماری متشکل است از کارکنان، خبرگان آشنا به سازمان شهرداری، اربابرجوعان به دپارتمان مورد نظر و شهروندان شهر تهران میباشد.
پس از دستیابی به چارچوب جامعهی آماری در گروه کارمندان و اربابرجوع از فرمول کوکران، در گروه خبرگان از روش گلوله برفی و در گروه شهروندان از جدول مورگان برای به دست آوردن نمونهی مورد نیاز برای سنجش متغیرها استفاده خواهد شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
تعریف واژهها و اصطلاحات تخصصی طرح:
سلامت[۹]:
سلامت را پارهای اوقات در معنای متضاد فساد به کار میبرند ( Lany,Anthony; Azfa,rOmar , 2005, p. 5). در آثار دانشپژوهانهی موجود در باب فساد، اصطلاح سلامت به عنوان مفهوم متضاد فساد مکرر بهکار رفته است و هر روز بیش از پیش در کانون بحثها و تحقیقات قرار میگیرد (Six, Ferederique; De Bakker, Frank G.A; Huberts, Leo W.J.C;, 2007, p. 185) .در این تحقیق سلامت با مفهومی گستردهتر از عدم وجود فساد به کار میرود.
فساد[۱۰]:
فساد امری است که تا به امروز در امور حقوقی و اجتماعی، بسیار مورد توجه بوده است. اما به طور سنتی و عمومی در ایران و سایر کشورهای دنیا فساد مترادف با رشوهخواری گرفته میشود. اگر بپذیریم که سلامت مفهومی بیش از نبود فساد است به این ترتیب عدم وجود سلامت، به معنی وجود فساد نخواهد بود و و فساد یکی از مؤلفههای عدم سلامت اجتماعی است. هیوبرت انواع عدم سلامت را به صورت به انواع متفاوت دستهبندی می کند که بعدها کولتوف، هیوبرت، و وان دن هوول نیز در تحقیق خود از آن بهره میگیرند (Kolthoff, Emile; Huberts, Leo; Heavel, Hans van den;, 2006-2007, p. 8)
سلامت جامع[۱۱]:
با توجه به تعاریفی که از سلامت و فساد ارائه گردید، مجموع حالات ذکر شده بیانگر وضعیت کلی سلامت یک سازمان خواهد بود.
در ادامه به منظور عملیاتی شدن سنجش هر کدام از شاخصهای بخش فساد و سلامت، متغیرهایی نیز تعریف شده است. این متغیرها از نوع عملیاتی است و در ابزار اصلی سنجش که پرسشنامه میباشد؛ این متغیرها هستند که مورد سؤال قرار میگیرند.
جدول ۳: شاخصها و متغیرهای مربوط به مفهوم فساد
ردیف | مؤلفه | شاخص |
۱ | فساد مالی | دادن و دریافت رشوه |