تولید روزانه : ۳۳۰۰ تن کلینکر
تولید سالیانه : یک میلیون تن سیمان
نمودار ۲-۱۴ مشخصات شرکت سیمان نهاوند
۲-۵-۲- استراتژی شرکت سیمان نهاوند
با مطالعاتی که از سال ۱۳۸۹ در خصوص برنامه های شرکت بعمل آمد استراتژیهای سه ساله شرکت تدوین و به مرحله اجرا درآمده است. با ارزیابیهای انجام شده طی سال گذشته استراتژیها مورد بازنگری قرار گرفته و با تغییراتی، عملیاتی شدهاند. اهم استراتژیهای شرکت بشرح زیر ارائه میگردد:
باتوجه به مزیتهای رقابتی موجود جهت تولید سیمان در ایران و همچنین سرمایهگذاریهای صورت گرفته توسط بخش خصوصی در زمینه راهاندازی طرحهای جدید و توسعه خطوط تولیدی فعلی و باتوجه به وجود ظرفیتهای بالقوه موجود جهت تولید و صادرات سیمان در کشور و بالاخره فضای رقابتی ایجاد شده در عرصه تولید و عرضه سیمان، موفقیت شرکت سیمان نهاوند و کسب سهم خود از بازارهای موجود، در گرو سرعت هرچه بیشتر کسب بازار و استفاده از فرصتها است.
طبق تحلیل عوامل محیطی، استراتژیهای انتخاب شده یعنی “کاهش هزینهها"، “توسعه بازار صادرات به کشور عراق"، “ایجاد تنوع همگون در محصولات تولیدی” و “بازنگری کلیه سیستمها و روشها” از نمره جذابیت بالایی باتوجه به وضعیت و شرایط کنونی شرکت سیمان نهاوند برخوردار بوده و شاه کلید موفقیت این شرکت محسوب میگردند. بنابراین در طرح تجاری که براساس این استرتژیها تدوین خواهد شد، اهدافی توسط تیم مدیریتی موجود مورد بررسی و برنامهریزی قرار خواهند گرفت که نشاندهنده اهداف، برنامهها و سیاستهای سازمان طی سالهای ۹۲ و ۹۳ شمسی میباشند.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در طرح تجاری مذکور، براساس اصول افزایش بهرهوری و سودآوری و همچنین باتوجه به اصول مطرح در کارت ارزیابی متوازن، کلیه فاکتورهای مهم و مؤثر در کسب عملکرد مناسب مالی و جلب رضایت مشتریان ذینفعان و در جهت چشمانداز سازمان، هدفگذاری و برنامهریزی شده و مورد عهد و پیمان تیم مدیریتی حاضر قرار گرفتهاند.
بدیهی است تمام تصمیمگیریها و فعالیتهای فردی و گروهی طی سه سال آینده در چهارچوب این طرح تجاری بوده و عملکرد تمامی واحدهای صف و ستاد در کسب این اهداف در دورههای یکماهه مورد ارزیابی و کنترل قرار خواهند گرفت و پس از تجزیه و تحلیل عوامل انحراف از اهداف و برنامهها، اقدامات اصلاحی مناسب اتخاذ خواهد گردید. بدین صورت ضمن تضمین اکتساب اهداف مورد توافق در زمان های مشخص شده در این طرح، سیکل بهبود مداوم در سازمان نیز مورد توجه و کنترل قرار خواهد داشت. بدیهی است هدف تیم مدیریتی حاضر رساندن شرکت سیمان نهاوند از موقعیت استراتژیک به موقعیت مطلوب و تحقق چشمانداز سازمان میباشد.
۲-۵-۳- انواع سیمانهای تولیدی کارخانه سیمان نهاوند
سیمان پرتلند تیپ ۱
بعنوان سیمان پرتلند معمولی برای مصارف عمومی در ساخت ملات یا بتن بکار میرود. با بهره گرفتن از این نوع سیمان میتوان مقاومت بیشتری در بتن (با حفظ شرایط مشابه) بدست آورد. مصرف این نوع سیمان در مواردی که مقاومت زیاد مورد نظر باشد نظیر فنداسیون، ستون، پل، تونل، پیاده رو ها، رو سازی جاده ها، پل های بتن مسلح، راه آهن، مخازن لوله های آب و ملات ساختمان های بنایی و … توصیه می شود. استفاده از این نوع سیمان در محیطهای سولفاته و کلردار مجاز نیست.
این نوع سیمان مطابق با مشخصات مطرح در استاندارد ملی ایران به شماره ۳۸۹ تولید می شود و دارای سه نوع ۳۲۵-۱ و ۴۲۵-۱ و ۵۲۵-۱ می باشد که دارای خواص کاربردی زیر می باشد:
- مقاومتهای اولیه نسبتاً بالا و با رشد سریع
- حرارت هیدراسیون آنها نسبتاً بالاست و بایستی کنترل شده مصرف شود
- مصرف آن در محلهایی که دارای سولفات کم می باشد توصیه میگردد
- دارای کاربرد مصارف عمومی دارد و برای موارد خاص با توجه به خواص نوع سیمان انتخاب شود
سیمان تیپ ۴۲۵-۱
این سیمان نیز دارای مصرف عمومی میباشد و مصرف کننده تنها انتظاری که مازاد بر کلاس ۱-۳۲۵ را دارد مقاومتهای بالاتر به طوریکه مقاومت ۲ روزه این سیمان حداقل۱۰۰ و مقاومت ۲۸ روزه آن حداقل ۴۲۵ کیلوگرم بر سانتی متر مربع میباشد. با بهره گرفتن از سیمان۴۲۵-۱ میتوان ضمن افزایش مقاومت اولیه و نهایی بتن امکان قالببرداری و بارگذاری سریعتر در سازهها و کاهش میزان مصرف برای دستیابی به یک عیار ثابت در بتن فراهم میگردد.
تیپ۲
این نوع سیمان به لحاظ مواد اولیه دارای ترکیب مشابهی با سیمان پرتلند نوع یک میباشد در جاهائیکه لازم باشد در برابر حمله متوسط سولفاتها اقدامات احتیاطی بعمل آید بعنوان نمونه در سازه های زه کشی که غلظت سولفات آبهای زیر زمینی در آنها بالاتر از حد معمول است ولی بطور غیر معمول شدید نیست از سیمان پرتلند نوع دو استفاده میشود . سیمان نوع دو عمدتا” گرمای کمتری نسبت به سیمان نوع یک تولید می کند ، ویژگی حرارت هیدراتاسیون متوسط می تواند با انتخاب خریدار تعیین گردد چنانچه این ویژگی در نظر گرفته شود می توان این نوع سیمان را در سازه های نسبتا” حجیم مانند پایه های بزرگ پلها و دیوارهای حایل سنگین به کار برد . استفاده از این نوع سیمان باعث کاهش بالا رفتن دما میشود که این ویژگی در بتن ریزی در هوای گرم دارای اهمیت است . این سیمان برای مصارف عمومی در مکانهائی که به مقدار کم یون سولفات وجود داشته باشد، بکار میرود. در این سیمان مقدار C3A حداکثر تا ۸ درصد مجاز است، زیرا C3A در مجاورت ترکیبات سولفات، قرار گیرد ایجاد ترکیبی میکند که در آب محلول می باشد . بنابراین به مرور فضاهای خالی در بتن بوجود میآورد و باعث ضعیف شدن بتن خواهد شد.
- مقاومت نهائی آن نسبتاً بالاتر است
- حرارت هیدراسیون نسبتاً کم و مناسب برای بتن ریزی حجیم میباشد.
- به دلیل مقاومت متوسط در برابر حمله سولفاتها، در محیط هایی که خطر تهاجم سولفات ها متوسط می باشد، می توان از آن استفاده نمود.
- در کلیه مواردی که سیمان تیپ یک استفاده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.
- این نوع سیمان نوع مرغوب تری ست. سیمان تیپ ۲ معمولاً کندتر از سیمان تیپ ۱ میگیرد.
تیپ ۵
این نوع سیمان به لحاظ مواد اولیه دارای ترکیب مشابهی با سیمان پرتلند نوع دو میباشد، اما با توجه به اینکه فازC3A آن کمتر از ۵ است ، به عنوان سیمان ضدسولفات در شرایطی که مقاومت زیاد بتن در برابر حملات سولفات ها نسبت به مقاومت فشاری آن مدنظرباشد، مورد استفاده قرارمیگیرد.
این نوع سیمان در بتن هایی که در معرض اثر شدید سولفاتها قرار دارند و اساسا” در جاهائی که خاکها یا آبهای زیر زمینی دارای مقدار زیادی سولفات هستند بکار می رود . روند رشد مقاومت این نوع سیمان آهسته تر از سیمان نوع یک است . مقاومت بالای سیمان نوع پنج در برابر سولفاتها ناشی از مقدار پایین تری کلسیم آلومینات (C3A) می باشد. از کاربردهای ویژه این نوع سیمان میتوان به مصرف آن در ساخت انواع مخازن آب و فاضلاب ومحیطهای با سولفات بالا و همچنین ساخت کانالهای آبی، سدها ،تونلها و سازه های زیرزمینی بویژه در مناطقی که خاک از درصد سولفات بالائی برخوردار است، اشاره نمود.
جمع بندی فصل :
در این فصل با توجه به مطالبی که بیان شد می توان نتیجه گیری کرد که ارزیابی عملکرد در ابعاد مختلف اعم از سازمان ، استفاده از منابع و امکانات و کارکنان دارای اهمیت و ضروری می باشد و اگر سازمانی بخواهد همیشه پویا و از مرگ سازمانی جلوگیری نماید، باید به فرایند ارزیابی عملکرد بطور صحیح و مستمر نگاه ویژه ای داشته باشد ، چونکه ارزیابی عملکرد باعث رشد و پیشرفت در تمام ابعاد سازمان گردیده و دستیابی به مولفه های کلاس جهانی بهتر و سریعتر صورت می گیرد.از طرفی دیگر ، ماهیت سازمانهای کلاس جهانی بهبود مستمر و به موقع منابع مختلف سازمان جهت رسیدن به بهترینها در کار خود است .سازمانهایی که خود را با فلسفه تولیدی سازگار میکنند به طور جدی در جست و جوی فرصتهایی برای بهبود در زمینههای کلیدی مانند کیفیت، هزینه، ارسالی کالا، نوآوری و انعطافپذیری هستند
.قابل ذکر است که برای اندازه گیری و ارزیابی عملکرد در سازمانهای کلاس جهانی بر خلاف سازمانهای سنتی از شاخصهای مالی و غیر مالی استفاده می شود برای ایجاد شاخصهای عملکرد از اولویتهای رقابتی بهره می برند . مجموعه قابل قبول از اولویتهای رقابتی عبارتنداز : هزینه ، کیفیت ، انعطاف پذیری و سرعت .
فصل سوم
روش شناسی تحقیق
مقدمه
نوع و روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه آماری و روش نمونه گیری
روش و ابزار گردآوری اطلاعات
پرسشنامه و متغیر های تحقیق
روایی و پایایی پرسشنامه
روایی(قابلیت اعتبار ) پرسشنامه
پایایی( قابلیت اعتماد) پرسشنامه
نحوه پردازش و تجزیه و تحلیل داده ها
۳-۱- مقدمه
مهمترین بخش هر پژوهش از کار اجرایی و چگونگی جمع آوری و نحوه تجزیه و تحلیل داده ها تشکیل می شود. بنابراین انتخاب روش تحقیق که بتواند ویژگیهای داده ها و اطلاعات جمع آوری شده را به نحو احسن مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد از اهمیت خاصی برخوردار می باشد . در این فصل نوع و روش تحقیق و روش گردآوری اطلاعات ، جامعه و نمونه آماری و روش نمونه گیری، ابزار جمع آوری داده ها و روایی و پایایی پرسشنامه و نحوه پردازش و تجزیه و تحلیل داده ها را مورد بررسی قرار می گیرد .