(۴-۱۴)
(۴-۱۵)
(۴-۱۶)
اندیسهای ،n، sو lبه ترتیب نشاندهنده منابع تولید سنتی، منابع بادی، خودروهای برق ده قابل اتصال به شبکه، تعداد سناریوهای در نظر گرفته شده برای مدلسازی منابع بادی بهصورت احتمالاتی، فصل در مطالعات میانمدت جهت محاسبه سود بهره برداری و سطح بار هستند.از آنجائی که شرکتهای تولید مسئولیتی در قبال تأمین کل تقاضا پیشبینی شده ندارند، قید (۴-۱۲) بهعنوان محدودیت تولید برای تأمین تقاضا در مسئله بهینهسازیدر نظر گرفته میشود. قیود (۴-۱۳)، (۴-۱۴) و (۴-۱۵) حدود متغیرهای تصمیم (توان تولیدی واحدها) را نشان میدهند که شامل واحدهای سنتی، بادی و خودروهای برق ده قابل اتصال به شبکه میباشد. رابطه (۴-۱۶) نیز قید مربوط به سقف قیمت بازار میباشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
تابع هدف اشاره شده در رابطه (۴-۱۱) بیانگر سود بازیگر در بازه زمانی میانمدت میباشد که از ۵ جزء تشکیل شده است. قسمت اول بیانگر درآمدهای شرکت تولید از شرکت در بازار انرژی میباشد که در رابطه (۴-۱۷) با جزییات بیان شده است.
قسمت دوم رابطه مربوط به درآمد بازیگران بازار از قبیل منابع بادی است که ازسیاستهای تشویقی در نظر گرفتهشده برای این منابع حاصل میگردد. باوجود اینکه این قسمت بهصورت درآمدی برای تشویق بازیگران جهت سرمایه گذاری بر روی منابع بادی محسوب می شود، اما تأمین هزینه مربوط به آن بهعنوان یکی از مسائل اصلی بخصوص در محیط رقابتی میباشد.
چنانچه قبلاً بیان شد، در سیستم قدرت بدون اتخاذ سیستم تشویقی مناسب برای منابع بادی سرمایه گذاری بر روی چنین منابعی از طرف سرمایه گذاران صورت نمیگیرد.
پایه و اساس سیاست تشویقی که در این پایاننامه مدنظر قرار گرفتهاند همان مکانیزم پرداخت ظرفیت است که شرکت تولید برق به دلیل آماده نگهداشتن واحد تولیدی خود برای تولید برق در بازار به سایر نیروگاهها پرداخت میکرد. در این روش به منابع بادی در قبال توانی که تولید می کنند مبلغی ثابت و از قبل تعیین شده بهعنوان تشویق پرداخت میگردد.
رابطه مربوط به سود حاصل شده برای منابعی از قبیل منابع بادی که برای آنها سیاست تشویق در نظر گرفته می شود را میتوان بهصورت رابطه (۴-۱۸) مدلسازی کرد.هزینه مربوط به سرمایه گذاری نیز در قسمت سوم آمده است. در ادامه راجع به هزینه سرمایه گذاری بیشتر بحث می شود. ازآنجاکه هزینه سرمایه گذاری در ابتدای کار صورت میگیرد و مطالعات انجام شده در این پایان نامه بر مبنای یک سال میباشد، لذا هزینه سرمایه گذاری با توجه به طول عمر نوع تکنولوژی و نرخ تورم بهصورت هزینه سالیانه درآمده است. هزینه سالیانه سرمایه گذاری در شکل (۴-۴) نشان داده شده است.
شکل (۴-۴): هزینه سرمایه گذاری یکنواخت شده در n سال
قسمت چهارم این رابطه هزینه بهره برداری این منابع را نشان میدهد. منظور از هزینه
بهره برداری همان هزینه متغیر بوده که واحد آن دلار بر مگاواتساعت میباشد. رابطه مربوط به هزینه بهره برداری واحدهای سنتی در رابطه (۴-۱۹) آمده است.
علاوه بر این رابطه مربوط به هزینه بهره برداری خودروهای برقده در رابطه (۴-۲۰) آمده است که هزینه آن به قیمت شارژ بستگی دارد. هزینه مربوط به مالیات بر کربن و یا همان هزینه آلودگی در قسمت پنجم این رابطه نشان داده شده است و فرمولبندی آن در (۴-۲۱) آمده است.
(۴-۱۷)
(۴-۱۸)
(۴-۱۹)
(۴-۲۰)
(۴-۲۱)
۴-۴-۳- مدل بازار و محاسبه قیمت
از الگوریتمی که در ادامه آمده است، برای به دست آوردن تعادل نش می توان استفاده کرد. بعد از حل مسئله بهینهسازی توسط بازیگران که مدلسازی آن در قسمت قبل صورت گرفت، قیمت بازار با بهره گرفتن از رابطه (۴-۲۲) محاسبه میشود [۱۲].